Verdens bedste? – Melissa’s Spaghetti

Som mange andre så elsker jeg pasta. Ikke at det altid er det mest sunde at mæske sig i, men når jeg gør, så nyder jeg det, og jeg prøver at lave sunde versioner ofte. Således synes jeg, så bliver det lidt mere “legalt”. Jeg følger mange blogs og efterhånden udgør madblogs en anseelig del af mængden. Det gør de dels fordi, jeg aldrig bliver træt af at læse om mad og prøve nye opskrifter, og så fordi de almindelige blogs i høj grad forsvinder, og så fordi opdateringsfrekvensen på mange af mine favoritter, er faldet til et meget lille niveau. Trist, men sandt.

En gammel favorit, er The Travelers Lunchbox, en skøn blog som har både rejser og mad på programmet. Begge dele noget, jeg holder meget af – også i forening. Den opskrift, jeg skal give jer her idag er netop derfra. Melissa, der har bloggen, har så været så heldig at være på Sicillien, hvilket jeg ikke har, men det er også på min “to-go-liste”, om jeg så må sige. Uha, der er så mange dejlige steder at se og smage.

Som Melissa skriver, så er det at pille tomater en langsommelig affære, men und dig selv, at gøre arbejdet, for det er det værd, og hvad opskriften befaler. Du kan udenfor tomatsæssonen bruge flåede dåsetomater (3x400g), som du tager indmad fra, og dræner, og det giver ifølge hende et udemærket resultat, men er klart bedst med de friske tomater. Jeg gjorde den fejl, at prøve med cherrytomater først, og de er for små at flå, og stykkerne bliver ikke gode. Tomaterne skal have en god størrelse.

Jeg har nu lavet denne ret flere gange, og er blevet helt “besat” af den. Er med andre ord helt vild med den. Det sjove er, at da jeg læste den først, tænkte jeg at mynte og pasta lød helt forkert, men eftersom jeg jo havde sat mig for at prøve, så gjorde jeg, og det har jeg ikke fortrudt, og det vil du heller ikke – jeg vil gerne høre, hvad du synes. Heldigvis gav Melissa mig tilladelse til at oversætte og bringe her til jer, der ikke kan den engelske version så her goes. Saucen duer ikke kun til pasta, men kan også fint serveres over fisk eller kylling.

Melissa’s Spaghetti with Salsa Trapanese

Kilde: Spaghetti with Salsa Trapanese på Travelers Lunchbox adapted from Giorgio Locatelli’s Made in Sicily

(4-6 personer)

500g saftige, modne tomater af god størrelse
75g blancerede mandler
1-2 fed presset hvidløg
40g (1 large handful) friske mint blade, hakket
50ml oliven olie
salt og friskkværnet peber, efter smag
et nip sukker

500g tørret spaghetti

Skær et overfladisk “X” i bunden af hver tomat, og put dem i en varmebestandig skål. Kog vandet i kedlen og hæld over tomaterne og dæk dem helt. Lad dem være i 10-20 sekunder, eller indtil skindet begynder at bukke op omkring X’et. Hæld vandet fra, og fyld skålen med koldt vand. Når tomaterne er kolde nok til at håndtere, pilles skindet af. Skær dem i halve, og skrab frøene ud og skær kødet i stykker. Drys med salt og lad dræne i en si, mens du ordner de andre ingredienser.

Rist mandlerne i en 175C varm ovn i 8-10 minutter eller indtil gyldne, den hak dem medium-fint.

Bland de hakkede mandler og tomaterne i en stor serveringsskål med hvidløg, mynte og olie og mas tomaterne en smule med bagsiden af en gammel og smag til med salt og peber og en smule sukker. Gem til du har kogt pastaen, eller du kan lave sauce flere timer før, og så koge pastaen lige før spisetid.

Bring det velsaltede vand i kog og kog spaghettien indtil al dente.Hæld vandet fra og dræn godt, og hæld den umiddelbart over i skålen med saucen og bland godt. Tilsæt krydderier hvis behov og servér.

Melissa siger og jeg giver hende ret:

Jeg føler ikke, denne ret behøver ost, men Locatelli foreslår, at hvis du ønsker noget, at du kan rive en ung pecorino og blande i før servering.

Bon appetit :-)

2 tanker om "Verdens bedste? – Melissa’s Spaghetti"

    • Det kan du sagtens, og for så at give ham lidt ekstra, kunne man jo tilføje osten. Lov mig du prøver og fortæl mig, hvad du synes :-)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield