Indonesisk Aubergine med Peanutbuttersauce

Denne opskrift, så jeg for noget siden på Facebook, hvor jeg følger Olives for dinner. Der er tonsvis af fantastiske veganske blogs – især udenlandske. En af dem, er så denne, som jeg synes, er særlig god. Opskriften er en af mange fra en forfatterinde, der hedder Robin Robertson, og som har skrevet mængder af veganske kogebøger.

Eftersom jeg jo er ny veganer, så er jeg nødt til at læne mig op af dem, som kom før mig og hvad der bliver skrevet hist og pist. Robin’s kogebøger, er noget af det, jeg har læst mig til bare virker. Denne hedder som det ses “Nut Butter Universe”, og opskriften er derfra. Jeg har fået lov til at bringe den på dansk, så I også kan prøve den. Jeg har ikke kogebogen – endnu, men denne opskrift har ihvertfald givet lyst til OGSÅ denne veganske kogebog. Retten er den perfekte gæsteret, hvis du vil imponere med noget, som ser rigtig flot ud og som bare smager himmelsk.

Jeg var lidt skræmt af, hvor fin den så ud. Lad mig så lige sige, det behøver du ikke. Den er meget, meget lettere end det ser ud til og det smager sindssygt godt. Som du ser spiste jeg med lidt basmatiris til, noget opskriften ikke byder, men det kan du gøre som du lyster.

Indonesisk Aubergine med Peanutbuttersauce

I den klassiske indonesiske ret, kaldet Petjel Terong, er auberginen som regel friturestegt. Dette er en sundere version, auberginen bages i ovnen med en lille mængde olivenolie. Den cremede kokosmælk og peanutbutteren er himmelsk. Som en tilbehørsret rækker den til 4, men til 3 som hovedret.
Note: Her må jeg protestere – jeg ville mene som tilbehør 3 og som hovedret 2, og da især hvis man ikke spiser ris til.

Hvis du undre dig over, hvordan jeg har fået de fine portionsanrettede risbunker, så er de formet i en smørtyv 🙂

Nut Butter Universe Coveropt2

Ingredienser

1 stor aubergine
1 spsk olivenolie
Salt and ground black pepper
1 ds kokosmælk
2 spsk peanutbutter
1 fed presset hvidløg
1 spsk rørsukker
1 spsk citronsaft
1 spsk soyasauce
1 knivspids cayennepeber eller efter smag
1 spsk frisk hakket persille

Fremgangsmåde:

Varm ovnen op til 200 grader. Halvér auberginen midt på og skær den hver i 1 cm’s skiver. Læg skiverne på en let olieret bageplade eller ovnfast fad og pensl med olivenolie og krydr med salt og peber. Bag og vend en gang, indtil skiverne er brune og bløde på begge sider, ca. 15 minutter.

Mens auberginen bager, laves saucen. Hæld kokosmælk, peanutbutter, hvidløg, sukker, citronsaft, soyasacue og cayennepeber i en kasserolle. Bring i kog og skru ned for varmen og lad simre indtil den er tyknet, rør ofte. Ca. 5 minutter.

Arrangér aubergineskiverne på en tallerken og hæld sovsen over. Pynt med persille.

From Nut Butter Universe by Robin Robertson. ©2013 Robin Robertson. Used by permission from Vegan Heritage Press.

If you want the recipe in English it’s here.

En tanke om "Indonesisk Aubergine med Peanutbuttersauce"

  1. Pingback: Fredagsfornøjelser | deborah.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *